Londen

Bezienswaardigheden Londen

Alle bezienswaardigheden van Londen op een rijtje. Er is zoveel te zien in Londen

Bezienswaardigheden Londen

Big Ben

Eigenlijk is dit een hele verkeerde omschrijving van de Big Ben, want de Big Ben zijn eigenlijk de torenklokken bovenin het gebouw.

British museum

Het Britsh museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk. Het bevat bijna de grootste collectie ter wereld.

Buckingham Palace

Het Buckingham Paleis in het Engelse Londen. Het is het woonhuis van de Engelse koningin. Het paleis telt 775 kamers!

Emirates Stadium

Het nieuwe stadion van Arsenal is vernoemd naar de clubsponsor.

Greenpark

Het Greenpark in het Engelse Londen. Het is een grote toeristische trekpleister, jaarlijkse bezoeken miljoenen deze attractie.

Harrods

Harrods is het bekendste en mooiste warenhuis van Londen. Het winkelcentrum ligt in de wijk Knightsbridge en heefts heeft eigenlijk alleen maar luxegoederen in de etalage liggen. In 1834 startte...

Hydepark

Het Hydepark is het grootste park van Londen. Hier kunt u even lekker uitrusten na een lange dag in de stad te hebben rondgelopen. In 1536 werd het gebruikt voor...

Imperial War Museum

De naam van het museum verklapt al wat het museum inhoud. Het is namelijk een museum met al hoofddoel u bij te staan over militairen en oorlog.

London Dungeon

Het spookhuis van Londen. De Londen Dungeon ligt iets buiten de binnenstad.

London Eye

De London Eye is het reuzenrad van Londen. Het is een gigantisch bouwwerk aan de Theems. Met zijn 135-meter hoogte weegt het reuzenrad 15.000 ton en passen er 32 cabines....

London Zoo

De London Zoo is één van de bekendste dierentuinen ter wereld.

National Gallery

Het museum 'National Gallery' is een zeer beroemd museum in de Engelse hoofdstad.

Oxfordstreet

De Oxfordstreet in Londen is een zeer bekende winkelstraat in het hartje van de stad in de wijk Westminster.

Regent Street

Een van de bekendste straten van Londen is de Regent Street. Je kunt er ideaal shoppen.

Rondvaart Londen

Een rondvaart over de prachtige Theems in Londen hoort zeker bij een stedentrip.

Science museum

Het museum 'Science museum' in Londen is een hartstikke leuk museum met de bedoeling om dat de bezoeker kan zien, voelen en ondervinden wat de laatste 300 jaar de grootste wetenschappelijke uitvindingen waren.

St Paul's Cathedral

St Paul’s Cathedral is een indrukwekkende kathedraal in de Engelse hoofdstad Londen. Het is een zeer beroemde kerk en werd in de 17e eeuw ontworpen door Christopher Wren. Intussen is...

Stamford Bridge

Geweldig stadion in de Engelse hoofdstad Londen. Londen kent diverse voetbalclubs maar Chelsea behoort tot één van de bekendste.

Tower Bridge

De Tower Bridge in Londen is een van de bekendste bruggen ter wereld

Tower of London

De Tower of London is één van iconen van Londen. Het kasteel is gelegen nabij de Tower Bridge en dateert uit het jaar 1078.

Westminster Abbey

De Westminster Abbey is een prachtige kathedraal in het centrum van Londen op nog geen 200 meter van de Big Ben. De kerk is voor het grootste deel in de...

Windsor Castle

Windsor Castle is het beroemde kasteel van de Engelse monarchie. Het kasteel ligt een klein uur buiten het centrum van Londen in het plaatsje Windsor.