Online reisgids

Stedentrip Amsterdam

Bereid jouw stedentrip naar Amsterdam voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Amsterdam

Over Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en tevens ook de hoofdstad. De stad telt zo’n 800.000 inwoners en ligt in het noord-westen van het land. Amsterdam wordt ook wel Mokum genoemd. Amsterdam is geen residentie, aangezien de Staten Generaal en de regering in Den Haag gevestigd zijn. De stad kent een groot aantal bekende interessante bezienswaardigheden en musea. Het Rijksmuseum en het van Goghmuseum zijn een van de grootste trekpleisters  van de stad.

Amsterdam is en blijft een echte wereldstad. Elk jaar trekken 4.5 miljoen mensen vanuit de hele wereld naar Amsterdam om de stad te bezoeken. Het weer kan er soms erg tegenvallen maar er zijn ook echte zomerse dagen, op die momenten komt de stad tot leven en zitten de terrasjes vol met Amsterdammers. In de december en januari kun je genieten van het prachtige Amsterdam Light Festival.

Hotels in Amsterdam zijn er in alle soorten en prijzen. Er zijn opties tot duurdere hotels met veel luxe voorzieningen maar er zijn ook budgethotels.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Amsterdam
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Amsterdam

03 jun 2022
Champions League uitwedstrijd Ajax bijwonen

Wil Ajax achterna reizen tijdens een uitwedstrijd in Champions League? Dat wil toch iedereen. Het is een unieke ervaring om jouw favoriete team in Europa te steunen. Veel supporters gaan...

Boek direct jouw stedentrip

Plan direct je reis naar Amsterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Amsterdam.