Maastricht stedentrip, stadgids met de leukste dingen in Maastricht

In een van het zuidelijkste puntje van Nederland ligt de grote stad Maastricht. Het is een stad die vol zit met eeuwen oude geschiedenis. Het heel verhaal begint met de komst van de Romeinen. Maastricht behoort nu tot één van de grootste steden van Nederland. Door de stad stroomt de rivier de Maas. Diezelfde Maas zou pas bij Rotterdam in de Noordzee stromen. Voor Maastricht is de Maas een erg belangrijke verbinding met diverse steden in Nederland.

Maastricht telt een aantal wijken waarvan de bekendste Wijck en het Vrijthof zijn. Gaan we vanaf het Centraal Station naar het Vrijyhofplein dan lopen we eerst door de wijk Wijck en vervolgens over de brug het Vrijthof binnen. Het Vrijthofplein is zeer bekend met veel belangrijke gebouwen van Maastricht.

De stad heeft een aantal zeer indrukwekkende kerken, zo kent men daar de Onze-Lieve-Vrouwenbasiliek, de Churchkerk, de Sint Servaaskerk, de Sint Janskerk en de Dominicanerkerk. Meerdere bezienswaardigheden zijn onder andere de Sint Pietersgrotten, het Vrijthof en het stadhuis.

Maastricht is volgens kenners de gezelligste stad van Nederland, in 2004 kreeg Maastricht haar status voor 'winkelstad van Nederland' en daar zijn wij het wel mee eens.