München stedentrip, stadgids met de leukste dingen in München

München komt u vast bekend voor. Maar waarvan eigenlijk? Het is een stad waar men vaak langs rijdt, zonder dat het in de gaten heeft wat München de toeristen te bieden heeft. München is namelijk meer dan alleen auto's. Het is een trendy stad welke de bezoeker veel biedt op cultuur, uitgaan en eten en drinken. Bovendien ligt München zeer gunstig en is het gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Voor diegene die nog geen indruk heeft van München, het bruisende stadshart van München is het Marienplatz. Het plein ligt in het hartje van de stad en is ongelooflijk sfeervol. Het 'Rathaus' springt eruit. Dit grote gebouw werd gebouwd tussen 1867 en 1909. Om bepaalde tijdstippen kan men het beroemde klokkenspel horen. 

München is misschien wel de populairste winkelstad van Duitsland. Het centrum zit vol met grote warenhuizen. Je vindt er heel veel dure winkels  maar ook zeker goedkopere. De bekendste winkelstraat van de stad is Kaufingerstraße. Deze straat verbindt de twee grootste pleinen van München met elkaar, het Marienplatz en het Karlsplatz.

Bent u het drukke stadsleven even zat? Geen probleem, in München zijn een aantal (grote) parken waar u heerlijk kunt bijkomen. Zo wordt de hofgarten goed onderhouden en is de Englischer Garten zeer populair bij toeristen vanwege de enorme Biergarten.