Plein

Odeonsplatz

Odeonsplatz München Pleinen 1816

Het Odeonsplatz is één van de mooiste pleinen van München en ligt ten noordenligt van het bekende Marienplatz. Aan het plein staat een prachtige kerk en een mooie beeldengallerij die doet denken aan het Piazza della Signoria. Het Odeonsplatz heeft een lange tijd buiten de stadsmuren van München gelegen maar Ludwig I zorgde dat dat veranderde. Hij liet de Schwabinger Tor afbreken waar er een plein ontstond binnen de stadsmuren.

De naam van het plein is afkomstig van de Odeon, een grote concertzaal die tussen 1826 en 1828 werd gebouwd door Leo von Klenze.Deze mooie concertzaal werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 plat gebombardeerd.

Verder vind je aan het plein de Feldherrnhalle – Hal van de Veldmaarschalken. Dit doet de meeste mensen, die in Florence zijn geweest, denken aan het Piazza della Signoria. Het is een groot bouwwerk met drie grote bogen. Een trap leidt naar de gallerij waar een aantal beelden staan.

Verder is het meest imposante gebouw aan het Odeonsplatz de Theatinerkirche. Dit is een schitterende kerk. De kerk werd ontworpen door de Italiaanse architect Agostino Barelli, die de leiding had over de bouw van 1663 tot 1669. De koepel van de kerk is maarliefst 91 meter hoog! De twee torens van de kerk zijn als vanaf het Marienplatz te zien. Aan het Odeonsplayt ligt ook een ingang van de Hofgarten.