Londen stedentrip, stadgids met de leukste dingen in Londen

Wie aan Londen denkt, denkt aan beroemde bezienswaardigheden, interessante musea en heerlijk eten. De typische Engelse cultuur waar iedereen het altijd over heeft vind je precies terug in Londen, en dat is precies datgene dat Londen, Londen maakt.

De Engelse hoofdstad telt ongeveer 7.5 miljoen inwoners! Dat maakt Londen één van de grootste steden van Europa. Druk is het er. Miljoenen toeristen van over de hele wereld bezoeken Londen het hele jaar door. Tijdens de kerstdagen is Londen op z'n drukst. Door Londen stroomt de rivier de Theems, een rivier die vaak in films voorkomt.

Londen is een stad waar je nooit uitgekeken raakt. Iedereen kan de Big Ben wel 50 keer zien zonder dat het gaat vervelen. Het blijft leuk om het Buckingham Palace en de Tower Brigde te zien.

Verder is Londen de Europese hoofdstad van voetbal. Maar liefst vijf Londense topclubs komen uit in de Premier League. Kortom ook voor voetbalfans is er genoeg te beleven! Lees hier alle informatie over de vijf top clubs in Londen en hier de informatie voor het bezoeken van een wedstrijd.