Online reisgids

Stedentrip Barcelona

Bereid jouw stedentrip naar Barcelona voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Barcelona

Over Barcelona

Barcelona is niet de allergrootste en bekendste stad van Spanje. Toch is het een fantastische wereldstad. Waar veel mensen van dromen. Het is schitterend gelegen aan de Middellandse zee. De stad telt vele beroemde bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia. Deze beroemde kathedraal ontworpen door Gaudi is nog steeds niet af! Verwacht wordt, dat pas in 2030 de laatste steen gelegd gaat worden. De stad staat natuurlijk bekend om de stijl van Antonio Gaudi.

Barcelona telt ruim 2 miljoen mensen. De stad staat onder meer bekend om haar grote voetbalclub FC Barcelona, deze club heeft het grootste stadion van Europa: 98.983 zitplaatsen. De stad ligt zo’n 150 km van de Pyreneeën af in het noorden van Spanje. Niet te vergeten, als je even geen zin hebt om de stad te bezoeken maar even te relaxen, kun je meteen naar het strand!

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Barcelona
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Barcelona

03 jun 2022
Bezoek een wedstrijd van FC Barcelona

Altijd al een wedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou willen bijwonen? Iedere voetbalfan droomt ervan om de sterren van het ‘grote’ FC Barcelona te zien schitteren. En dat kan!...