Online reisgids

Stedentrip Parijs

Bereid jouw stedentrip naar Parijs voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Parijs

Over Parijs

Parijs, een fantastiche wereldstad op een kleine afstand van Nederland, wie is er nog nooit geweest? De Eiffeltoren, de Sacre Coeur, Champs-Elysees en nog veel meer… Wie in Parijs is, lijkt in een paradijs te stappen. Een ongelooflijk mooie stad met op elke hoek van de straat wel iets te vinden. Je raakt er niet uitgekeken.

Parijs ligt op ongeveer vijf uurtjes rijden van Nederland. Met de trein ben je er zelfs al in drie uur. Je staat dan in een gigantische stad die van alles biedt in het nachtleven, het winkelen en het bekijken van mooie bezienswaardigheden. In Parijs is namelijk alles ene bezienswaardigheid. De Eiffeltoren met als hoogtepunt, die nooit verveelt.

Maar naar Parijs ga je ook voor het heerlijke eten. Overal door de hele stad zitten leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten uit diverse keukens. Het jammere van Parijs is wel, dat alles erg duur is. Voor de meeste zit een drankje op de Champs Elysees er niet in. De prijzen liggen abrupt hoog.

Parijs is gebouwd vanuit het eilandje in de Seine, Il la de City. Daar waar de Notre dame staat. Destijds noemde men Parijs, Parii. De stad heeft zich in de loop van honderden jaren uitgebreid tot datgene wat het nu is.

Hotels in Parijs zijn er in alle soorten en prijzen. Zo kan je voor een duurdere luxe overnachting kiezen, of juist voor een simpelere hotel met een lagere prijs. Door deze brede keuze is er voor iedereen wel een geschikt hotel te vinden.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Parijs
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Parijs

03 jun 2022
Parijs in een vogelvlucht

Een stedentrip naar Parijs doe je voor de schitterende bezienswaardigheden, het heerlijke Franse eten, de oneindige uitgaansmogelijkheden en de traditionele Franse sfeer. Het is een ideale bestemming ...