Toren

Eiffeltoren

8 Av. Gustave Eiffel, 75007 Paris, Frankrijk Torens tour-eiffel.fr 1889
Eiffeltoren in Parijs

Beklim de geweldige Eiffeltoren tijdens je stedentrip

Eiffeltoren is onmisbaar tijdens je stedentrip naar Parijs. Dit symbool van de Franse hoofdstad dateert uit het jaar 1889. De aanleiding van de bouw was de internationale wereldtentoonstelling en de viering van de Franse revolutie. De toren werd geopend door de Prins van Wales en de Koning van Engeland. Op het eerste gezicht vonden de bewoners van Parijs de toren zo lelijk dat ze het liefst hadden dat die uit de stad zou verdwijnen. Maar tot op de dag van vandaag kan geen enkele Parijzenaar hem nog missen.

Hoogte van de Eiffeltoren

De toren is in zijn geheel 324 meter hoog (inclusief vlaggenstok) en dat was na de bouw het hoogste gebouw van de wereld! Naar verwachting zou het gebouw zo’n 7300 ton moeten wegen. Op dit moment heeft de Eiffeltoren zijn status als hoogste gebouw al lang moeten vergeven.

Bezoek de Eiffeltoren

Jaarlijks bezoeken meer dan zes miljoen mensen deze prachtige toren. Het is daarmee het best bezocht monument van de wereld! De Franse televisie en radio omroep maakt van de Eiffeltoren eveneens gebruik door op de top van het gebouw zendmasten te plaatsen. Honderdduizenden Parijzenaren ontvangen zo al jaren televisie en radio thuis.

Voor toeristen is dit vaak het hoogtepunt van een stedentrip naar Parijs. De Eiffeltoren kan zowel bij dag als nacht worden beklommen. Voor diegene die gaan lopen, tot de tweede etage loop je 1665 treden. Dit is gelijk het maximale. Als je naar de top wilt, moet je met de lift.

Flikkerende lichtjes

Als het donker is, flikkeren 1x per uur duizenden lichtjes voor telkens vijf minuten. Dit spektakel vindt plaats op ieder uur, tot 00:00.

Tickets & tours Eiffeltoren

Ben je van plan om Eiffeltoren binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.

  • Entreeticket - Skip the Line € 34.80 p.p. Boek ticket