Koningsdag Amsterdam 2024

Koningsdag 2024 in Amsterdam is altijd een groot evenement in de stad. Voorheen was het altijd Koninginnedag maar voortaan wordt het Koningsdag. Koningsdag zal uitbundig gevierd worden door Amsterdammers en mensen die van ver komen. In 2012 verbood burgemeester Eberhard van der Laan grote feesten op het Museumplein. Tegenwoordig zijn de feesten op kleinere schaal en als er toch nog grote evenementen plaatsvinden dan is dat buiten het centrum. Dit is een overzicht van activiteiten die je met Koningsdag 2024 in Amsterdam kunt bezoeken.

De lijst met dingen die je met Koningsdag kunt doen zal later volgen, dit omdat het programma nog niet bekend is.

Vrijmarkten
Ben je een fan van vrijmarkten? en opzoek naar de leukste snufjes? Ga dan met name richting het zuiden van de stad. In Amsterdam Zuid, in de Pijp en rond de Rivierenbuurt vind je de traditionele vrijmarkten waar – met name kinderen – veel wordt gehandeld. Ook is het Vondelpark een populaire plaats waar verkocht wordt. Daar vind je met name de leuke ‘spelletjes’. In de Pijp kun je serieus opzoek naar leuke spulletjes.

Bereikbaarheid
De NS heeft het elk jaar weer lastig met het vervoeren van duizenden feestgangers naar de hoofdstad. Uit alle hoeken van het land reizen mensen naar Amsterdam om Koningsdag te vieren. Voor mensen die naar feesten en activiteiten in het noorden willen, reis naar Amsterdam Centraal. Mensen die naar Amsterdam Zuid willen (bijvoorbeeld de Pijp, Vondelpark en Museumplein) reis naar station Amsterdam Zuid.