5 Amsterdamse musea die je niet mag missen

Anne Frankhuis Amsterdam

Dit zijn vijf Amsterdamse musea die je niet mag missen! Amsterdam heeft ontelbaar musea, van klein tot groot. Maar dit lijstje vertelt je vijf musea die je absoluut niet mag missen.

1. Rijksmuseum

Het heropende Rijksmuseum in 2013 is mooier dan ooit te voren. Tien jaar lang is men bezig geweest met de renovatie van het gebouw en het resultaat mag er zijn. Zeker de Eregallerij met een aantal topstukken van Rembrandt van Rijn en Frans Hals is schitterend geworden. Hier hangen de beroemste stukken van Nederland.

2. Anne Frankhuis

Het Anne Frankhuis in Amsterdam staat wereldwijd bekend om het achterhuis waar Anne Frank een deed van de oorlog haar beroemde dagboek bijhield. In het museum kun je nog goed zien waar alles plaats heeft gevonden. Je krijgt een goed beeld van het leven van de familie Frank.

3. Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum, dat voorheen het Amsterdams Historisch Museum heette, kom je alles te weten over de historie en het heden van Amsterdam.

4. Van Goghmuseum

Het van Goghmuseum is wereldwijd bekend om de werken van Vincent van Gogh. Het museum, gelegen aan het Museumplein, verwelkomt jaarlijks tienduizenden bezoekers die allen geinteresseerd zijn in de werken van van Gogh. Beroemde werken als de Zonnebloem en de Slaapkamer zijn er te bewonderen.

5. Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een uniek museum waarin Afrikaanse culturen centraal staan. Het Tropenmuseum vind je in Amsterdam Oost in een reusachtig en prachtig gebouw. Neem de tijd om alles te zien, want de collectie is heel groot.

Al met al kun je je goed vermaken in één van deze vijf musea, of in een ander, kleiner museum. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Verzetsmuseum of het Scheepvaartmuseum?

Boek direct jouw stedentrip

Plan direct je reis naar Amsterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Amsterdam.