Kasteel

Tower of London

Tower Hill, EC3N 4AB Londen Kastelen hrp.org.uk 1078€€€€
Tower of London

De Tower of London is één van iconen van Londen. Het kasteel is gelegen nabij de Tower Bridge en dateert uit het jaar 1078. De oorspronkelijke functie van het kasteel -rechtstreeks aan de Theems- was om binnenkomende schepen direct te kunnen controleren. Later is de Tower of Londen voor andere doeleinden gebruikt, waaronder een gevangenis, een paleis en een later zelfs als verdedigingsfort. Op dit moment wordt de Tower of London gecontroleerd door militairen van hoge rang, je vindt er namelijk de zeer beroemde en waardevolle kroonjuwelen van de Groot Brittannië.

In het midden van het complex staat de ‘White Tower’. Deze toren was vroeger bestemt als gevangenis. De naam is tot stand gekomen doordat de stenen waarmee het fort gebouwd is, wit zijn. Ook is het gebruikt als paleis.

Op het complex van de Tower of London lopen de zogeheten Yeoman Warders rond. Dit zijn traditionele bewakers die al sinds 1485 het kasteel bewaken. Een van hun taken is het proeven van gerechten voordat de koning ze zelf eet.

De Tower of London is een van de topattracties van de stad. Om die reden heeft de organisatie een roltrap aangelegd bij de kroonjuwelen, om opstoppingen te voorkomen. Naast de kroonjuwelen zijn er nog velen andere schatten te bewonderen. Er worden gratis rondleidingen gegeven door de organisatie.

Tickets & tours Tower of London

Ben je van plan om Tower of London binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.