Stadion

Stamford Bridge

Fulham Road, Londen Stadions chelseafc.com 1887€€€
Voetbal in Londen - Chelsea

Iconisch stadion van Chelsea

Stamford Bridge is het voetbalstadion van Chelsea in Londen. Londen kent diverse voetbalclubs maar Chelsea behoort tot één van de bekendste. Het is de op drie na grootste van Londen. Het stadion werd in 1877 geopend als atletiek baan. Toen het stadion werd gekocht door de broers Mears is het veranderd in een voetbalstadion. Men begon aan de bouw van een echt stadion.

Stamford Bridge ligt in Fulham

Het was eigen de bedoeling dat Stamford Bridge aan Fulham zou worden verkocht maar zij weigerde het te kopen. In 1905 richtten de broers ‘Chelsea’ op en dat speelt er tot op de dag van vandaag. Tot in de jaren 70 is het stadion eigendom van de Mears geweest.

Men heeft het verkocht. Stamford Bridge telt inmiddels 42.055 zitplaatsen maar zal dat de komende jaren vergroten naar ongeveer 55.000. Er zijn in de periode 1909 tot 1946 zes interlands gespeeld op Stamford Bridge, de eerste was tegen het Nederlands elftal eindstand 9-1.

Bekijk alle Londense voetbalclubs op kaart.

Tickets & tours Stamford Bridge

Ben je van plan om Stamford Bridge binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.