Ibiza stedentrip, stadgids met de leukste dingen in Ibiza

Iedereen kent Ibiza, geen mens die nog nooit van Ibiza gehoord heeft. Maar wat maakt Ibiza nou zo beroemd zoals het is? Die vraag is goed te beantwoorden. Ibiza is het eiland van oneindig feesten, zwemmen in de Middellandse zee, gezellig Spaanse paella eten en natuurlijk de prachtige steden en natuur bewonderen. 

Voor jong en oud is Ibiza een leuke bestemming. Het eiland, gelegen ter hoogte van Valencia en onder Palma Mallorca biedt u veel op het gebied van uitgaan, recreatie en bezienswaardigheden. Een ideale bestemming voor een weekje vakantie.

In Ibiza vind je prachtige natuur. In het binnenland liggen voornamelijk mooie bossen en olijfvelden. Aan de kust vind je schitterende klifkusten en witte stranden. Verder bieden de hoogteverschillen door heuvels fantastische uitkijkpunten over het eiland. Op het eiland vind je bovendien prachtige grotten! 

Elvissa (of Ibiza stad) is de bekendste en belangrijkste stad van het eiland. Hier ligt dan ook het vliegveld. Het stadje zit vol met gezellige cafeetjes, sfeervolle straatjes en mooie bezienswaardigheden. Vooral het oude centrum Dalt Vila is erg indrukwekkend en zeker de moeite waard.