Brugge stedentrip, stadgids met de leukste dingen in Brugge

Brugge is één van de mooiste steden van België. De echte Belgische sfeer en cultuur is hier terug te vinden. Dat maakt Brugge een prachtige stad. Een stedentrip naar Brugge zal je dan ook niet snel vergeten. De stad ligt in het verre westen van het land. Vlak bij Gent en op een grotere afstand van Antwerpen en Brussel

Brugge wordt ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. Dit omdat de stad velen kleine kanaaltjes door de stad bevat. Je kunt een mooie rondleiding over het water nemen. Er varen regelmatig bootjes door. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de middeleeuwse gebouwen.

De sfeervolle stad staat bekend om de schitterende middeleeuwse pleinen zoals de Grote Markt. De Grote Markt is het centrale plein van de stad en daar zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden waaronder de Belfort. Ites verderop ligt het prachtige stadhuis

Een bekend museum in Brugge is het frietmuseum, in dit museum ontdek je de geschiedenis van patat. Tevens proef je er verschillende patatsoorten en word je helemaal bijgesproken over de manier waarop patat wordt gemaakt.

Vanaf Nederland is het vanuit Utrecht iets meer dan twee uur rijden. De trein duurt echter iets langer en is vaak ook duurder. Hotels en restaurants in de binnestad zijn prijzig maar opzich goed te doen. Al met al voor een lang weekend is Brugge een ideale stedentrip.