Antwerpen stedentrip, stadgids met de leukste dingen in Antwerpen

Antwerpen, sfeervol en mooi! De stad van de chocolade, friet en handen. Antwerpen dankt haar naam aan de Handwerper. In de Middeleeuwen diende mensen die over de Schelde de stad binnen voeren tol te betalen, wanneer iemand dat niet deed weer zijn hand door Brabo afgehakt en in de Schelde gegooid. Antwerpen dankt dus haar naam aan: (H)Antwerpen. Het standbeeld van Brabo staat op de Grote Markt, samen met het stadhuis.

Antwerpen telt ca. 500.000 inwoners en heeft één van de grootste havens van Europa. In de jaren '90 is Antwerpen ook tot een mode stad uitgegroeid. Samen met Brussel vormen zij de twee grootste en belangrijkste steden van België.

Tijdens uw stedentrip naar Antwerpen zult u zich waarschijnlijk niet zo snel vervelen. Door de hele stad vindt u prachtige stukjes. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Schelde? ALs het lekker weer is loopt heel Antwerpen uit om van de rust te genieten. Cultuur is voor Antwerpen erg belangrijk. Je vindt het in de diverse prachtige kerken die de stad rijk is. Kortom, een echte metropool op een kleine twee uur rijden van Utrecht.