Online reisgids

Stedentrip Antwerpen

Bereid jouw stedentrip naar Antwerpen voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Antwerpen

Over Antwerpen

Antwerpen, sfeervol en mooi! De stad van de chocolade, friet en handen. Antwerpen dankt haar naam aan de Handwerper. In de Middeleeuwen diende mensen die over de Schelde de stad binnen voeren tol te betalen, wanneer iemand dat niet deed weer zijn hand door Brabo afgehakt en in de Schelde gegooid. Antwerpen dankt dus haar naam aan: (H)Antwerpen. Het standbeeld van Brabo staat op de Grote Markt, samen met het stadhuis.

Antwerpen telt ca. 500.000 inwoners en heeft één van de grootste havens van Europa. In de jaren ’90 is Antwerpen ook tot een mode stad uitgegroeid. Samen met Brussel vormen zij de twee grootste en belangrijkste steden van België.

Tijdens uw stedentrip naar Antwerpen zult u zich waarschijnlijk niet zo snel vervelen. Door de hele stad vindt u prachtige stukjes. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Schelde? ALs het lekker weer is loopt heel Antwerpen uit om van de rust te genieten. Cultuur is voor Antwerpen erg belangrijk. Je vindt het in de diverse prachtige kerken die de stad rijk is. Kortom, een echte metropool op een kleine twee uur rijden van Utrecht.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Antwerpen
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Antwerpen

14 dec 2010
Restauratie O-L-V Antwerpen

De restauratie van de Onze Lieve Vrouwenkathedraal in Antwerpen is vermoedelijk pas klaar in 2015. De restauratie, welke in 1965 begon, kostte de gemeente ongeveer 53 miljoen euro.