Antwerpen

Eten en Drinken in Antwerpen

Antwerpen kent talloze cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken

Eten en Drinken in Antwerpen

De Belgen staan qua eten vooral bekend om de Vlaamse frietjes. In vele Vlaamse steden waaronder ook Antwerpen vind je speciale patatboeren die elke dag bezig zijn met bakken van de enige echte Vlaamse frietjes. 
 
 In Antwerpen vindt u ook grote Chocolade winkels waar ze overheerlijke chocolade verkopen, veel chocolade winkels zijn vaak duur maar de chocolade is goddelijk. 
  
Ook kun je in Antwerpen heerlijke wafels kopen. Voor zo'n wafel wordt meestal Parelsuiker gebruikt.
 
 Er zijn zo`n 1000 Belgische biersoorten! Mede door het succes van de commerciële (kunstmatig gezoete) fruitbieren (zoals kriek) heeft Belgisch bier vaak de reputatie zoet te zijn. Echt zoet zijn alleen de gezoete fruitbieren en enkele zeer zware bieren. De combinatie zoet-bitter komt vaak voor.

Tip voor Antwerpen:

Patat eten in friet nummer 1:
Dit is de volgens onderzoek de beste patatzaak van Antwerpen. U haalt hier al voor 3 euro een klein bakje patat (dat is al erg veel) maar heeft u veel honger dan kunt u 40 cent meer betalen en krijgt u een grote portie. Wilt u er mayonaise bij dan dient u nog 70 cent extra te betalen. Maar de patat en mayonaise zijn daadwerkelijk heerlijk. Er zijn nog veel meer soorten patat gerechten te verkrijgen met bijvoorbeeld stoofvlees.