Online reisgids

Stedentrip Gent

Bereid jouw stedentrip naar Gent voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Gent

Over Gent

Gent in België is een prachtige middeleeuwse stad. De stad kenmerkt zich aan de middeleeuwse gebouwen en aan de drie kathedralen die midden in het historische stadscentrum staan. De bekendste en belangrijkste is de Sint Braafskathedraal, deze kathedraal is vernoemd naar Sint Braafs, die de stad stichtte in de 7e eeuw. Hoewel Gent niet de bekendste stad van België is trekt het jaarlijks toch veel toeristen.

In de stad vindt men een belangrijke en bekende burcht genaamd ´Het Graven steen´. Het is een erg mooie burcht, die ook van binnen bezocht kan worden. Voor veel musea in de stad moet entreegeld betaald worden. Dit geldt meestal voor een toerist, niet voor een inwoner van de stad. Deze mogen meestal gratis naar binnen. In de stad zijn veel chocoladewinkeltjes gevestigd. Hier kunt u meestal ontzettend lekkere bonbons meenemen.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Gent
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Gent

12 dec 2010
Fietsers Gent veiliger

De Gentse politie is momenteel bezig met een campagne gestart naar veilig op de fiets zitten. Uit hun onderzoek is gebleken dat qua licht een op de tien fietsers niet in orde is.