Online reisgids

Stedentrip Berlijn

Bereid jouw stedentrip naar Berlijn voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Berlijn

Over Berlijn

Berlijn is een ideale stad voor een stedentrip bij uitstek.  De Duitse hoofdstad staat wereldwijd bekend om haar roemruchte geschiedenis, aparte ‘hippe cultuur’ en Trabbies. Een stedentrip naar Berlijn is meer dan alleen de Brandenburger Tor en de Fernsehturm. De heeft op alle gebieden wel wat te beiden.

Berlijn is een lange tijd een ‘vergeten’ stad geweest. Pas de laatste decennia krabbelt Berlijn in vogelvlucht op tot een epicentrum van culturele gebeurtenissen. Overal door de hele stad worden vervallen gebouwen uit de DDR tijd omgetoverd tot hippe uitgaansgelegenheden. Berlijn leeft weer helemaal op en dat trekt mensen van over de hele wereld. Door de hele stad wonen verschillende volksgroepen.

Dat Berlijn een lange tijd weinig aanzien heeft gehad, is logisch te verklaren. Toen de Tweede Wereldoorlog afgelopen was, lag de hele stad in puin. Letterlijk alle gebouwen en straten waren vernietigd door geallieerden bommenwerpers. Ook na de Tweede Wereldoorlog, toen Duitsland in de Koude oorlog terecht kwam, was Berlijn een stad waar je niet kwam. Vandaag de dag zijn nog veel voetsporen van oorlogen in de twintigste eeuw terug te vinden.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Berlijn
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Berlijn

03 dec 2022
Führerbunker; Hitler's schuilplaats in Berlijn

De Führerbunker in Berlijn was tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog de laatste schuilplek van Adolf Hitler. Hoewel er nauwelijks overblijfselen van de bunker zijn, wordt de locatie door...