Online reisgids

Stedentrip Madrid

Bereid jouw stedentrip naar Madrid voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Madrid

Over Madrid

Madrid, de verborgen hoofdstad van Spanje. Een stedentrip naar Madrid zal niemand zo snel vergeten. Een stad die bomvol zit met cultuur, lekker eten en prachtige bezienswaardigheden, leuke uitgaansgelegenheden en sfeervolle straten. Voor jong en oud is er altijd wel wat te beleven.

Wie naar Madrid gaat mag een bezoekje aan Plaza Mayor absoluut niet overslaan. Het plein dat in 1561 werd aangelegd typeert het stadsbeeld van Madrid en behoort dan ook tot één van de beste bezienswaardigheden van de stad. s’Ochtends is dit ook de plek voor veel Madrilenen om lekker wakker te worden met een sterk kopje koffie. s’Avonds vind je de meeste Madrilenen in het bruisende uitgaansgedeelte van de stad te Sol. Hier vind je diverse gezellige cafés, barretjes en discotheken.

Een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder een bezoek aan Palacio Real, het Retiro park of Plaza Cibeles. U moet zeker de Spaanse Tapas of Paella proeven. De leukste tapasbarretjes vind je rond de parken. Bent u in Madrid om te winkelen? Ga dan naar de Gran Via waar alle bekende winkels gevestigd zijn.

De Spaanse cultuur vind je erg terug in Madrid, wat dacht je wel niet van het stierenvechten in Las Ventas? Of de Spaanse etenstijden. Wie naar Spanje gaat moet rekening houden met de verschillende etenstijden.

Snel naar

  1. Top bezienswaardigheden
  2. Reisgids Madrid
  3. Plannen en boeken

Nieuwste artikelen over Madrid

22 dec 2010
Kerst in Spanje begonnen

Traditiegetrouw is Spanje begonnen met het vieren van kerst. Zo is de grootste en oudste loterij van start gegaan. Bij de loterij kunnen 195 mensen elk 3 miljoen euro winnen.