Madrid

Eten en Drinken in Madrid

Madrid kent talloze cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken

Eten en Drinken in Madrid

Net als de Italiaanse keuken staat ook de Spaanse keuken erg bekend om haar gerechten. Je kunt de Spaanse keuken weer verder onderverdelen in andere 'keukens' zoals de Catalaanse en de Baskische keuken. In de Spaanse keuken vind je typische gerechten die kenmerkend zijn voor het land. Wat dacht u van Tapas, Tortilla of Paella.

In veel restaurants worden deze gerechten geserveerd. Het verschil zit hem vooral in de prijs en de kwaliteit. In Madrid vindt u veel restaurants waarin de prijs verhouding sterk verschilt. Zoekt u bijvoorbeeld een goedkoper restaurantje dan wordt u aangeraden in zijstraatjes of buiten het echte stadscentrum te gaan zoeken. Voor dure restaurants kunt u terecht rond Sol.

Spanjaarden hebben een andere tijdsindeling dan Nederlanders. De meeste Spanjaarden eten twee keer per dag warm. Één keer tijdens Siësta, om ongeveer 15:00 en één keer om 22:00. Als dessert houden Spanjaarden van fruit.

Spanje heeft de grootste olijvenproductie ter wereld. Er worden dan ook veel olijfproducten gemaakt in Spanje.

In Madrid eet u voor veel geld rond 'Sol' en het Plaza Mayor. Zoekt u naar een goedkoper restaurant? Ga dan eens op zoek in het zuiden van de stad.