Pier 39 - San Francisco

Praktisch

The Embarcadero San Francisco, CA 94133
Openbaar vervoer

Tram: Tram F, The Embarcadero & Stockton St

Beschrijving

Wie van zeeleeuwen houdt mag een bezoek aan Pier 39 zeker niet missen. De bekendste pier van San Francisco ligt namelijk vol met zeeleeuwen. De pier, die in 1978 werd geopend biedt naast velen restaurants en winkels ook plaats aan kleine casino's, een draaimolen en een aquarium. In dit aquarium leven meer dan 20.000 vissen!

Sinds de opening van de pier waren er nog geen zeeleeuwen op de pier te bekennen. Pas in 1989 zijn de eerste ontdekt vermoedelijk vanwege de aardbeving in datzelfde jaar. De zeeleeuwen komen uit de Baai van San Francisco. Het begon met een bescheiden aantal van tien, een paar maanden later waren het er al 150. Een aantal eigenaren van boten begonnen te klagen over de beesten. De beesten zouden stinken, te zwaar zijn en bovendien erg hard blaffen. Tegenwoordig zitten er ongeveer 1500 op de pier, dit aantal kan per maand sterk verschillen. Tijdens de winter zijn er vaak weinig te vinden, waarschijnlijk jagen ze dan op voedsel. De meeste zijn tegen het voorjaar weer terug.

De zeeleeuwen zijn erg populair bij toeristen, dagelijks bezoeken honderden mensen de pier waar je overigens ook lekker kunt eten en kunt genieten van de souvenirwinkeltjes. op de pier liggen zo'n 110 winkeltjes.

Openingstijden

Openbaar

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): $0,00
Volwassenen: $0,00
Senioren: $0,00

Bezienswaardigheden op loopafstand

Wax museum, Fisherman's Wharf, Lombard Street,

Video