Stadion

Estadio Santiago Bernabeu

Avenida Concha Espina 1, 28036 Madrid Stadions realmadrid.com 1944 - 1947
Estadio Santiago Bernabeu, voetbalstadion Real Madrid

Geweldig voetbalstadion van Real Madrid

Estadio Santiago Bernabeu is één van de mooiste en grootste stadions van Europa. Het stadion dat iets buiten het centrum van Madrid ligt is vooral bekend geworden vanwege de club die hier haar thuiswedstrijden speelt: Real Madrid. De club van de Koninklijke kent een zeer rijke geschiedenis waarin het veel Europese titels heeft veroverd. Estadio Santiago Bernabéu heeft 80.354 zitplaatsen die vaak bij thuiswedstrijden volledig zijn uitverkocht. Het stadion is vernoemd naar Bernabéu, de in 1955 president van de club. Voorheen had het stadion een andere naam, ‘Estadio Chamartin’.

Men begon in 1944 met de bouw van het stadion, drie jaar later werd het ook daadwerkelijk in gebruik genomen. Sindsdien zijn er vele aanpassingen aangebracht. Zo is het uitgebreid met diverse andere ringen en heeft het stadion een andere uitstraling gekregen. De locatie is overigens nooit gewijzigd. Estadio Santiago Bernabéu is een lange tijd het modernste stadion van Spanje geweest. Tegenwoordig is Camp Nou in Barcelona ook erg modern geworden.

Als u, als voetbalfan een bezoek brengt aan Madrid dan mag een bezoekje aan het stadion zeker niet ontbreken. U kunt besluiten een rondleiding te nemen. Voor 16 euro wordt u langs alle mooie en bekende spots van het stadion gebracht. U komt door het Real Madrid museum, neemt plaats op de hoogste stoel van het stadion en loopt door de kleedkamer van de Koninklijke. Natuurlijk kunt u ook een wedstrijd van Real Madrid bijwonen. Wees hier altijd vroeg bij, wedstrijdtickets zijn meestal snel uitverkocht. Koop uw tickets niet bij zwarthandelaren, wellicht zijn de tickets nep en betaalt u er veel voor.