Los Angeles

Geschiedenis van Los Angeles

Los Angeles kent een lange en interessante geschiedenis.

Geschiedenis van Los Angeles

De geschiedenis van Los Angeles begint zo rond 1700. Volgens geleerden is de stad ontstaan in het jaar 1769 door de toenmalige Spanjaarden. Deze ontdekkingsreizigers wilde de stad laten verbinden met San Francisco en San Diego.

Tot 1842 was het gebied eigendom van de Mexicaanse regering. Amerikaanse troepen veroverde Californië waar Los Angeles natuurlijk ook deel van uit maakt. Na een aantal burgeroorlogen werd Los Angels in 1850 aan de staat Californië toegekend. Sinds die tijd is de stad enorm gegroeid! Een spoor vanuit het oosten die Los Angeles bereikte en een groot waterkanaal vanuit t noorden zorgde voor dit succes.

Doordat de filmindustrie naar Los Angeles ging vanwege de ideale weersomstandigheden trokken er nog meer mensen naar de stad. Ook filmsterren die zich gingen vestigen in Hollywood en Beverly Hills. De stad werd sterk uitgebreid. Doordat er verschillende bevolkingsgroepen naar LA trokken bracht dat soms behoorlijke problemen met zich mee. Er kwamen kleine opstandjes.

De stad is gebouwd op de SInt Andreasbreuklijn. Sinds de opbouw heeft LA vaak last van aardbevingen. Vroeger werden velen gebouwen verwoest door de kracht. Tegenwoordig zijn de gebouwen  sterk genoeg om deze klappen te voortduren. Ook de luchtvervuiling speelt als een groot probleem in LA. Er rijden zoveel auto's rond, niet alleen auto's zorgen voor de luchtvervuiling, ook de grote fabrieken zijn hier verantwoordelijk voor.