Pretpark

Universal Studios Hollywood

North Hollywood, California 91602
United States Pretparken universalstudioshollywood.com€€€€

Toonaangevend pretpark in Californie

Universal Studios Hollywood is onlosmakelijk verbonden aan Hollywood en Los Angeles zijn de verschillende thema parken die de stad rijk is. Hollywood/Los Angeles kent twee zeer bekende en druk bezochte attractieparken waaronder Universal Studios Hollywood. Een andere Universal Studios vindt u in Orlando (Florida). Universal Studios is voor jong en oud geweldig. Het varieert van achtbanen tot spectaculaire watershows.

Universal Studios Hollywood is opgericht in 1912. Pas in 1914 kwam er een vestiging in Los Angeles, bij Hollywood. In 2008 brak een grote brand uit, hierdoor zijn een aantal decor stukken voor de opnames van King Kong verwoest.

Bezoek Universal Studios

Mocht je besluiten een dagje uit te trekken voor Universal Studios dan raden wij je aan direct met de ‘Studio Tour’ te starten. Hier zie je hoe alle scènes worden opgenomen en hoe andere steden zoals New York zijn nagebouwd. Ook de zogeheten ‘King Kong’ attractie is hier gevestigd. Met een 3D bril op kom je live in een scène van King Kong terecht. De bewegingen voelen echt en het lijkt net echt alsof je er midden in zit. De rit wordt vervolgens vervolgd langs andere spectaculaire decoren.

Het park kent enkele echte hoogtepunten zoals; Jurassic Park, in deze attractie zit je in een bootje samen met een aantal mensen. Je komt in de wereld van de dinosaurussen, waarop de film gebaseerd is. Na een prachtige tocht komt pas echt de uitsmijter, letterlijk en figuurlijk. Je wordt van een 25 meter hoge glijbaan gegooid. Na deze spectaculaire val is de rit tot zijn einde gekomen. Let op, je kunt ongelooflijk nat worden bij deze attractie.

Ook de ‘Mummie’ attractie is een aanrader, bij deze attractie zit je in een achtbaan. Deze achtbaan raast door een donker hol waarbij je maar net niet een aantal attributen raakt. Je racet langs allerlei mummies, de rit duurt niet lang maar is wel erg krachtig. Deze attractie is absoluut niet geschikt voor kleinere kinderen.

The Simpsons

Ook bestaat er een zeer bijzondere attractie van de Simpsons, hierbij zit je in een virtuele achtbaan. Een karretje dat mee beweegt terwijl je door de wereld van de Simpsons. Erg spectaculair! Het lijkt net echt te gebeuren! De attractie, Shrek 4D lijkt hier een klein beetje op. Hierbij zit je zelf in een stoel die mee beweegt.

Voor de rest zijn er door het hele park nog een aantal geweldige shows te zien. Vooral Waterworld raden wij aan. Een show met veel vuur en water. Ook  ‘Special Effects’ is een erg leuke show voor zowel jong als oud.

De toegangsprijs het park is behoorlijk hoog. Mocht je nog twijfelen, het geld is zeker de moeite waard zeker als je alle attracties bezocht hebt. Van het geld worden de attracties onderhouden en nieuwe shows gemaakt.

Tickets & tours Universal Studios Hollywood

Ben je van plan om Universal Studios Hollywood binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.