Ljubljana

Eten en Drinken in Ljubljana

Ljubljana kent talloze cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken

De Sloveense keuken is erg populair in het Middellandse zee gebied. Je kunt het aanschouwen als een mix van de internationale keukens. In Ljubljana vind je veel Sloveense restaurants maar ook veel Italiaanse, Chinese en Spaanse restaurants. Er is voor iedereen wel wat. De Italiaanse restaurants zijn wel verre weg het populairst. 

Debasisingrediënten van de Sloveense keuken zijn granen, vlees (vooral varkensvlees), vis (uit de Adriatische Zee), groenten, olijven en druiven en heeft iets weg van de Italiaanse keuken. Het klimaat lijkt dan ook wel op dat van noord-Italië.

De bekende gerechten uit Slovenië zijn de štruklji, deegrolletjes met kwark en zure room. Dit gerecht is het meest populair bij de bevolking. Verder heb je ook nog een soort goulash. In Sloveense taal wordt dit 'bograč' genoemd. Slovenen zijn ook echte broodeters, iedere streek heeft er wel zijn eigen broodsoort. 

Mocht u een liefhebber zijn van zoetig eten, probeer dan zeker eens de kremšnita, dit is een heerlijke romige cake met een laagje slagroom. Het gerecht is van oorsprong afkomstig uit Bled, maar wordt tegenwoordig ook in Ljubljana geserveerd.

Eten doet men het best in de centrum van de stad. Hier vind je de sfeervolle restaurantjes. En als het nog even kan, zoek dan een gezellig restaurant aan de rivier.