Online reisgids

Stedentrip Ljubljana

Bereid jouw stedentrip naar Ljubljana voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt midden in het land. Over Ljubljana wordt wel gezegd dat het 'het kleine Praag is'. En iedereen die in beide steden is geweest, zal die conclusie waarschijnlijk ook trekken. Ljubljana klinkt voor veel mensen onbekend in de oren. Het mag dan wel een stukje in het oost blok liggen, het is de moeite waard om deze stad eens te bezoeken. Je zou het mooi kunnen combineren met andere steden.

De stad telt een dik 300.000 inwoners, het is daarmee ook de grootste stad van Slovenië. Volgens de legende werd Ljubljana gesticht door de Argonauten onder leiding van de Griekse prins Jason. 

De bekendste attractrie in Ljubljana is het Ljubljanksi Grad. Dit is een enorm kasteel dat bijna net zo groot is als de stad zelf. Verder is Ljubljana een geweldige stad om te winkelen. Je vindt er mooie winkelstraten en vooral ook heel luxe warenhuizen. In het centrum ligt ook de prachtige Grote markt. Als het lekker weer is stroomt het vol met inwoners die hier hun rust zoeken.


Sinds een korte tijd behoort Ljubljana tot de Europese Unie, wat de toegankelijkheid tot Slovenië zeer heeft verbeterd. Sinds de laatste jaren bezoeken veel meer mensen de Sloveense hoofdstad. En dat is zeker niet onterecht, het is een ontzettend leuke en sfeervolle stad.