Keulen

Vervoer in Keulen

Praktische informatie over het Openbaar vervoer in Keulen

Vervoer in Keulen

Keulen is vanuit de hele regio en Europa uitstekend te bereiken met het (openbaar) vervoer. Ook in de stad zijn tal van mogelijkheden om van A naar B te reizen.

Openbaar vervoer in Keulen

Reizen per metro of tram

Keulen bezit over een groot metro- en tramnetwerk waar dagelijks duizenden inwoners. Voor toeristen is dit ook een uitstekend vervoersmiddel om je mee te verplaatsen.

Tip: Een dagpas voor (ten minste) vijf personen kost slechts drie euro per persoon per dag. Je kunt dan onbeperkt reizen met de metro en tram. De S-bahn (tram) kent vijf lijnen die je naar alle uithoeken van de stad kan brengen.

Reizen per taxi

Taxi’s rijden af en aan in de Duitse metropool. Bij het Hauptbahnhof vind je meerdere taxi standplaatsen. Een taxi chauffeur vraagt gemiddeld 2 euro start tarief en 1,25 per gereden kilometer.

Je kunt dit telefoonnummer gebruiken voor een taxi:+49 (0)221 19410.

Van en naar

Met de trein naar Keulen

Mocht je een stedentrip plannen naar Keulen, reis dan zeker met de trein. De uitstekende verbinding vanuit Nederland zorgt voor minder stress en veel comfort. Vanuit Amsterdam ben je in 2.5 uur in het centrum van Keulen. Vanuit hier kun je eenvoudig overstappen op het openbaar vervoer.

Bestel treintickets naar Keulen

Vliegveld Keulen

Konrad-Adenauer-Flughafen is de luchthaven van Keulen. Het is een gedeeltelijk vliegveld met Bonn. De luchthaven ligt zo’n 15 kilometer ten zuiden van de stad. Je vliegt vanaf Schiphol in een klein uur naar Keulen.

Boek direct jouw stedentrip

Plan direct je reis naar Keulen. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Keulen.