Stadion

Rhein Energie Stadion

Aachener Str. 999, Keulen Stadions koelnersportstaetten.de 1919€€
Rhein Energie voetbalstadion keulen

Rhein Energie Stadion is het stadion van de voetbalclun van Keulen: FC Köln. De club speelt in de hoogste afdeling van het Duitse voetbal, de Bundesliga. FC Köln heeft als thuisbasis het RheinEnergieStadion dat zich iets buiten het centrum van de stad bevindt. Het voetbalstadion biedt plaats aan 51.997 man en is daarmee één van de grotere stadions in Duitsland. Het stadion staat al een lange tijd in Keulen, het is grondig gerestaureerd met oog op de WK in 1974 die Duitsland organiseerde. Later zou het stadion ook nog in 2002 worden gerestaureerd omdat Duitsland in 2006 het stadion ook gebruikte voor de Wereldkampioenschappen. Tijdens deze renovatie werd er een compleet nieuwe lichtinstallatie aangebracht.

Door het Verdrag van Versailles in 1919 kreeg Keulen toestemming tot de bouw van het stadion. Deze bouw zorgde voor 15.000 nieuwe banen in het toenmalige Duistland. Destijds noemde men het stadion; Müngersdorfer Stadion. Direct nadat het stadion was voltooid stroomde de bezoekers binnen.

Nederlands elftal speelde gelijk

In 1927 speelde het nationale elftal van Duitsland voor het eerst in het stadion, dat was tegen Nederland. Het eindige in een 2-2 gelijkspel.

Ben je een voetbalfan of misschien een aanhanger van het Duitse voetbal? Dan is dit een must.  Je kunt ervoor kiezen het stadion te bezoeken. Er worden diverse rondleidingen gegeven. Ook kunt u gratis een glimp opvangen van het binnen aanzicht. Aan de voorkant hebben zich onder andere de fanshop en het museum gevestigd.