Eten en Drinken in Keulen

Eten en Drinken in Keulen

Een stedentrip naar Keulen is niet compleet zonder lekker gegeten te hebben. En dan kan! Want Keulen heeft restaurants waar men de echte Duitse keuken vindt. Voor de gezelligste restaurantjes, barretjes, bierhuizen en cafés ga naar het echte hartje van de stad, de Altstadt.

Het bijzondere van Keulen is dat hier het wereldberoemde Kölschbier wordt gebrouwen. Sinds 1997 wordt deze brouwerij ook door de Europese Unie beschermt. Het bier is ontdekt in 876, sindsdien is het te drinken in de velen bierhuizen die Keulen rijk is. Traditioneel gezien lopen de de Köbes, bierschenkers, rond met een kan beer. Als je glas leeg is, wordt het gevuld door zo'n Köbes. Ga voor de bekendste bierhuizen naar Reissdorf, Früh en Mühlen.

Naast bier staan de Duitsers ook bekend om de typische gerechten. Deze kent Keulen uiteraard ook. Vooral Bockwurst, Kölsch Kaviar en Hömmchen zijn typische Duitse gerechten. Hömmchen bestaat uit een varkenshammetje, zuurkool. Dan kent met ook de Decke Bunn mit Speck Dit zijn bonen met saus en spek. Het Kölsch Kaviar gerecht bestaat uit gerookte zwarte pens met uienringen. 

De best bezochte etensplaatsen van de stad vind je zo rond de Heumarkt en de Neumarkt. In deze omgeving, de kleine straatjes zul je goedkope maar wel sfeervolle restaurants vinden. Met de 3000 horeca gelegenheden die Keulen rijk is zul je niet snel zonder lege maag naar huis gaan.

Beste eetgelegenheden