Overig

Berlijnse Muur

Warschauer Strasse, Berlijn Overige 1961
Berlijnse Muur

Uniek overblijfsel van de Koude oorlog

De Berlijnse Muur scheidde met zijn 45,3 kilometer Oost en West Berlijn van elkaar en maakte deel uit van het IJzeren Gordijn. De bouw van de Berlijnse muur startte op 13 augustus 1961 en werd pas opengebroken op 9 november 1989.

In deze ruim 28 jaar zijn door vluchtacties ongeveer 200 mensen gesneuveld. In Berlijn kun je vandaag de dag nog goed zien waar de muur heeft gelopen.

Bijvoorbeeld bij de Brandenburger Tor is een lijn getrokken waar de muur gelopen heeft. In de Niederkirchnerstrasse staat nog een origineel stuk muur. Je krijgt hier een goed beeld van hoe de Berlijnse muur eruit heeft gezien.

Een ander interessant stuk waar de muur heeft gelopen is de East Side Gallery. Dit deel van de muur is gerestaureerd en vervolgens bespoten met graffiti. Je vindt dit stuk muur langs de rivier de Spree ter hoogte van de Warschauer Strasse en Muhlenstrasse.

Tickets & tours Berlijnse Muur

Ben je van plan om Berlijnse Muur binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.