Natuur

Everglades

40001 State Highway 9336, Homestead, FL 33034 Natuur nps.gov

De Everglades liggen net ten zuiden van Miami en staan bekend om haar bijzondere ecosysteem. Net als veel andere natuurgebieden zijn ook de Everglades beschermd natuurgebied. Het is een officieel Amerikaans national park. Het 6106 km² grootte gebied strekt zich ongeveer uit vanaf Miami tot de punt van Florida.

Dit bijzondere ecosysteem is behoorlijk kwetsbaar dat het in 2010 is gemarkeerd als bedreigd werelderfgoed. Het complexe ecosysteem zorgt er namelijk voor dat in de Everglades bijzondere flora en founa te vinden zijn. Ondiepe moerasgebieden en bijzondere diersoorten komen allemaal samen in de Everglades.

De bekendste inwoner van de Everglades zijn de ‘alligators’ oftewel de Amerikaanse krokodil. In het park kom je geheid een keer de alligator tegen. ’s Zomers, als het zo war is, liggen ze vaak verscholen in de bossen. Je komt ze dan minder snel tegen. ’s Winters zie je ze veel meer. Het is dan minder warm en zijn de beesten actiever. De temperatuur is er dan aangenamer. In het park leven ook veel slangen zoals de Python.

Bezienswaardigheden

Binnen de Everglades zijn er verschillende bezienswaardigheden. Je kunt naar korte Trails. Dat zijn looppaden door het gebied heen. Op zulke plekken is de kans op wilde dieren groot. Daarnaast kun je naar de Chokoloskee. Dat is een bijzonder gebied met tienduizenden kleine eilandsjes aan de westkant.In de Whitewater Bay kom je in de scheiding van de Golf van Mexico met de Florida Bay.  Rivieren en meren komen daar samen.

In Shark Valley kun je met een treintje of per fiets het park verkennen. Ga je op de fiets, dan is de kans groot dat je krokodillen op het pad tegen komt. Zeker in de wintermaanden stikt het hier van de krokidellen waar je omheen moet fietsen. De afstand tot de uitkijktoren vanaf de beginplaats is zo’n 8 km.

Muggen vormen een groot probleem voor toeristen. Met name bji de trails stikt het van de muggen. De enorme brutale muggengroepen steken erop los. Zeker in de zomermaanden een verschikkelijk groot probleem. Bij de ingang van het park kun je sprayen kopen tegen de muggen. Dit werkt gedeeltelijk.

Airboats Everglades

Op de Miami Trail vind je veel verschillende plekken waar je met airboats over het water kunt scheuren. Deze unieke en geweldige ervaring is een waar hoogtepunt. Met snelheden tot 90 km per uur raas je over de ondiepen moerassen in de hoop krokodillen te spotten. Bij sommige aanbieders zijn shows met krokodillen inbegrepen en kun je zelf met een levende krokodil op de foto! De prijzen van een airboattocht beginnen $30 per persoon. Een rondritje duurt iets langer dan een half uur maar is wel erg spektaculair.