Online reisgids

Stedentrip Kopenhagen

Bereid jouw stedentrip naar Kopenhagen voor met onze digitale reisgids vol tips en bezienswaardigheden.

Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen is de levendige en prachtige hoofdstad van Denemarken. Een stedentrip naar de Deense hoofdstad is ideaal voor een romantisch weekend weg. Op nog geen uurtje vliegen bereik je een stad vol onbekende schatten. Je vindt er prachtige gebouwen, geweldige musea en je kunt er heerlijk eten.

De Deense stad is een metropool met meer dan 1 miljoen inwoners en is gelegen op het Sealand eiland van Denemarken. Vanaf de kade kun je bijna altijd Malmo in Zweden zien liggen. Malmo is eenvoudig te bereiken via een 22km lange tunnel/brug.

Kopenhagen kent verschillende leuke bezienswaardigheden zoals het beroemde Zeemeerminnetje of het Rundetårn, één van de bekendste gebouwen in Kopenhagen. Maar ook Nyhavn is een toeristische trekpleister vanwege de gekleurde pakhuisjes aan de waterkant. Ooit zelfs bewoond door Deens beroemdste dichter Hans Christiaan Andersen.

Nieuwste artikelen over Kopenhagen

28 nov 2010
Fietsers krijgen eigen snelweg

De Deense overheid gaat binnenkort met een wel heel opmerkelijk iets experimenteren. Zo krijgen de fietsers een eigen snelweg. De snelweg moet ongeveer vier meter breed worden.