Gebouw

Atomium

Atomiumsquare B-1020, Brussel Gebouwen atomium.be 1955-1958€€€
Atomium Brussel

Bijzonder bouwwerk in Brussel

Het Atomium in de Belgische hoofdstad Brussel is misschien wel het hoogtepunt van uw stedentrip naar Brussel. Het Atomium is gebouwd om aan de wereldtentoonstelling van 1958 te deelnemen. Het is een bijzonder gebouw dat in totaal negen bollen heeft, zo’n bol heeft een diameter van 18 meter, alle bollen staan precies 29 meter van elkaar en worden verbonden door grote ijzeren buizen.

Het Atomium moest een Atoom (aller kleinste deeltje) 165 miljard keer vergroot voorstellen. In 2006 is het gebouw gerestaureerd en dat laat een heel schoon en nieuw Atomium zien. Vanaf de bovenste bol van het Atomium heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Gaat u naar binnen dat wordt u direct met een lift naar de bovenste bol gebracht, de lift gaat met een snelheid van 5 meter per seconde, één van de snelste liften ter wereld. Vervolgens loopt u zelf een parcour door de buizen langs de bollen, waar in elke bol verschillende dingen over de geschiedenis te zien zijn. Op de bovenste verdieping is een restaurant gevestigd.

Tickets & tours Atomium

Ben je van plan om Atomium binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.