Pretpark

Tibidabo

Tibidabo, Plaça del Tibidabo, 3, 4, 08035 Barcelona, Spanje Pretparken tibidabo.es 1899€€
Tibidabo retpark-Barcelona

Uniek pretpark op prachtige Tibidabo heuvel

Tibidabo is het enige pretpark van Barcelona en je vindt het op de hoogste heuvel van de stad. Het pretpark, dat ook zo heet is het hele jaar door geopend en bevat een aantal leuke en spannende attracties. Vanaf het pretpark heb je een fantastische uitzicht over Barcelona. Een aantal attracties zijn speciaal gebouwd om de bezoeker een schitterend (panorama) uitzicht te bieden.

Oudste pretpark van Barcelona

Het voormalige pretpark heeft sinds de opening in 1899 maar weinig aangepast aan de attracties. Sommige van deze attracties zijn iets uitgebreid of aangepast. De l’Avió, het rode vliegtuig vliegt al sinds 1928 over het park heen. Het vliegtuig is afgeleid van een bestaand vliegtuig dat jaren lang tussen Barcelona en Madrid vloog. Een andere attractie biedt de bezoeker het mooiste uitzicht over Barcelona, namelijk de La Talaia. Hierbij worden tien mensen in een klein bakje zo’n 50 meter de lucht in geslingerd. Dan kent het park ook nog een spannende achtbaan, de Montanya Russa. Verder vindt men er ook een waterbaan. Een lekkere verkoeling na een warme dag in Barcelona. In het park zijn ook nog een aantal bioscopen te vinden.

Kerk bij Tibidabo

Direct naast het park ligt een prachtige kerk. Vanaf deze kerk heb je een spectaculair uitzicht over de stad. En ook vanaf beneden is de kerk goed te zien. In de verte is de kerk namelijk goed te herkennen. De naam van het park en de heuvel, ‘Tibidabo’ is afkomstig van een duivel.  “(dit) zal ik je geven” – zei de duivel toen hij met Jezus op een bergtop stond en de landen om hem heen zag. Jesus ging echter niet in op het aanbod.

Het park is bereikbaar via een aantal mogelijkheden. De meeste mensen nemen de blauwe trammetjes. Deze brengen je precies tot de ingang van het park. Een mooie lange trip vanaf de voet van de berg tot de top van de berg. Een retourtje kost € 4,10 per persoon.