Park

Park Güell

Carretera del Carmel, Barcelona Parken€€€
Park Güell

Park Güell mag je niet missen tijdens je stedentrip naar Barcelona. Het is een wereldberoemd park gebouwd door Antonio Gaudi. Park Güell staat met name bekend om de golvende mozaïek bankjes. Het park bevindt zich in het noord-westen van de stad. Elke dag bezoeken honderden mensen het park. In 1900 lag het ontwerp op de tekentafel en een paar jaar later werd het gebouwd. Gaudi had hier zijn werkplaats van gemaakt. Het hele park heeft tot in de detail een functie.

In het Park Güell bevindt zich het Casa Museu de Gaudí. Dit is het huis waar Gaudí leefde maar vandaag de dag is het een museum. Er zijn met name persoonlijke dingen van Gaudi te vinden. Het park ligt op een heuvel en dat levert een geweldig uitzicht over de stad op. Het mooiste uitzicht is vanaf de mozaïek bankjes aan het begin van het park. In de buurt van het plein kan men iets drinken en iets eten.

Bezoek het park

Sinds een aantal jaar is Park Güell niet meer gratis toegankelijk. Bezoekers dienen tickets te kopen voor entree. Zie hieronder voor meer informatie

Tickets & tours Park Güell

Ben je van plan om Park Güell binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.