Park Güell

Carretera del Carmel, Barcelona Parken€€€
Park Güell

Park Güell behoort tot een van de hoogtepunten van Barcelona. Dit wereldberoemde park, ontworpen door Antonio Gaudí, staat bekend om zijn golvende mozaïekbankjes en indrukwekkende architectuur. Gelegen in het noordwesten van de stad, trekt Park Güell dagelijks honderden bezoekers. Het ontwerp dateert uit 1900 en werd enkele jaren later gerealiseerd. Gaudí gebruikte het park als zijn werkplaats en gaf elk detail een specifieke functie.

Prachtige architectuur van Antonio Gaudí


In Park Güell vind je ook het Casa Museu de Gaudí, het huis waar Gaudí zelf heeft gewoond en dat nu een museum is. Hier kun je persoonlijke bezittingen en werken van de architect bewonderen. Het park ligt op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht over Barcelona hebt. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de mozaïekbankjes bij de ingang van het park. In de buurt van het centrale plein kun je bovendien genieten van een hapje en een drankje.

Van wooncomplex naar Park

Park Güell heeft echter nog meer te bieden. Het park werd oorspronkelijk gepland als een wooncomplex, maar de commerciële onderneming mislukte, en het gebied werd uiteindelijk een openbaar park. De beroemde Salamander, bekend als “El Drac,” is een van de meest gefotografeerde objecten in het park. Daarnaast is de Hypostyle Zaal met zijn 86 dorische zuilen een architectonisch wonder dat een bezoek waard is. De natuur speelt ook een prominente rol in het park, met weelderige tuinen en paden die bezoekers uitnodigen om te wandelen en te verkennen.

Bezoek Park Güell

Voor liefhebbers van kunst en architectuur is Park Güell een must-see, aangezien het een cruciaal onderdeel vormt van het werk en de visie van Gaudí. Vergeet niet om je bezoek van tevoren te plannen, aangezien het park een beperkt aantal bezoekers toelaat om de integriteit van de structuren en de ervaring van de bezoekers te waarborgen.

Sinds een aantal jaar is Park Güell niet meer gratis toegankelijk. Bezoekers dienen tickets te kopen voor entree. Zie hieronder voor meer informatie

Drukte in park Guell

Tickets & tours Park Güell

Ben je van plan om Park Güell binnenkort te bezoeken? Boek dan direct je tickets online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de mogelijkheden.