Zakkenrollers - Diefstal

Zakkenrollers

In elke grote stad lopen zakkenrollers rond, mensen die u (meestal) zonder da u het in de gaten hebt beroven van bijvoorbeeld uw portefeuille of mobiele telefoon. Dat is erg vervelend en niemand zou dit zichzelf wensen. Mocht het toch gebeuren, lees deze informatie over wat te doen bij diefstal. Een zakkenroller slaat meestal toch op momenten dat u het dus niet in de gaten hebt.. Dit kan doormiddel van trucjes zoals: 'Mevrouw, kunt u dat als u blieft even voor mij oprapen ik heb last van mijn rug'. Soms staat er dan iemand bij die u berooft. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties van zakkenrollen.

Hieronder vind je diverse tips om zakkenrollers te slim af te zijn.

1. Laat kostbare zaken waaronder juwelen, duren telefoons achter in uw accommodatie. Dit zijn dingen die je zeker niet wilt verliezen.
2. Kleed je niet als een toerist, zakkenrollers hebben het vaker gemunt op toeristen dan op stadsbewoners omdat toeristen vaak meer contant geld opzak hebben.
3. Leg je portefeuille nooit in je achter zak. Het kan er makkelijk uit gestolen worden.
4. Pas op voor afleidingsmanoeuvres, manieren waarop twee mensen samenwerken. De één leidt u af en de ander steelt.
5. Loop s'avonds nooit door vreemde stadsbuurten maar blijf in de drukte. Voor uw vertrek moet u uitzoeken in welke wijken u zeker niet moet lopen. 
6. Neem weinig contant geld mee. Als u wordt beroofd, heeft u nog geld over.
7. Mocht u getuige zijn van een vechtpartij, doorlopen de daders kunnen ook agressief worden tegen omstandelingen. U kan ook de politie inschakelen op het landelijk telefoonnummer zie elders deze site.