Voetbal in Londen - Londen

Voetbal in Londen

Voetbal in Londen

Praktisch

Openbaar vervoer

Beschrijving

Londen is de voetbalstad bij uitstek. Maar liefst vijf bekende Londense voetbalclubs spelen voetbal op Engels topniveau, namelijk in de Premier League. Ben je een voetballiefhebber én in Londen, dan mag een bezoek aan één van de stadions niet ontbreken. Als je een Premier League wedstrijd bij kan wonen, moet je dat zeker doen.

De voetbalclubs van Londen
De vijf grootste voetbalclubs in Londen zijn Arsenal, Chelsea, Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United.

- Arsenal (ook wel ‘The Gunners’ genoemd)
Arsenal is opgericht in 1886 in de wijk Highbury, net ten noorden van het stadscentrum. De club is in totaal 13 keer landskampioen geweest.

- Chelsea (ook wel ‘The Blues’ genoemd)
Chelsea is opgericht in 1905 en speelt van oudsher in het Stamford Bridge stadion, net ten westen van de binnenstad. De club is drie keer kampioen van Engeland geweest.

- Fulham (ook wel ‘The Cottagers’ genoemd)
Fulham is opgericht in 1879 en daarmee de oudste voetbalclub van Londen. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het stadion ‘Craven Cottage’, waaraan de club haar bijnaam dankt.

- Tottenham Hotspur (ook wel ‘The Spurs’ genoemd)
Deze in 1882 opgerichte voetbalclub heeft haar roots in de Noord-Londense wijk Tottenham. Tottenham Hotspur is twee keer landskampioen geweest.

- West Ham United (ook wel ‘The Hammers’ genoemd)
West Ham United komt uit het oosten van Londen. De club zag het levenslicht in 1895.

Breng een bezoek aan het Wembley Stadium
De thuisbasis voor het Engelse nationale voetbalelftal is het Wembley Stadium. Dit enorme stadion, ontworpen door de architecten Sir John Simpson en Maxwell Ayerton, is zeker een bezoek waard. Het Wembley Stadium opende in 1923 zijn deuren en is tussen 2000 en 2007 grondig verbouwd. Met een oppervlakte van 1 km², 90.000 zitplaatsen en een uitschuifbaar dak dat 7000 ton weegt, is het het grootste overdekte stadion van Europa.

Voetbalreis naar Londen
Of je nu speciaal naar Londen afreist voor een Premier League-voetbalwedstrijd, een bezoek aan het Wembley Stadium of om ook de Big Ben, het Buckingham Palace en andere bijzondere attracties te bekijken, je boekt heel eenvoudig en goedkoop een hotel in Londen via ebookers.

Speeldata en kaarten Premier League
Alle speeldata, informatie over de spelers en andere interessante statistieken van de Premier League vind je op de website van de Premier League. Ook kun je hier online kaarten kopen voor Premier League-wedstrijden.

Bekijk ook de de Londense voetbalclubs op een kaart.

Bezienswaardigheden op loopafstand

Emirates Stadium,

Video