Vervoer in München

Vervoer in München

Stad in
München is zeer goed bereikbaar. Zowel met de auto, trein en vliegtuig kun je de stad snel en eenvoudig bereiken. Vanaf Utrecht ligt München op ongeveer 825 kilometer. Dat is zo'n acht uur rijden. Tijdens de winter- en zomervakantie zijn de wegen richting het zuiden van Duitsland altijd overvol. Dit zorgt voor lange files. Houd hiermee rekening.

De stad heeft één vliegveld, Franz-Jozef Strauss Flughaven. Dit vliegveld is het op één na grootste vliegveld van Duitsland. Jaarlijks komen hier 30 miljoen passagiers aan. Het vliegveld ligt ten noord oosten van de stad op ongeveer 30 kilometer van het stadscentrum. Voor ongeveer 7.5 kun je per bus of trein zeer gemakkelijk naar het centrum komen. Reistijd: ongeveer 45 minuten. Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zijn vaak duuder. Mocht u in de achterhoek wonen, vliegen vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf is al een stuk goedkoper.

Ook per trein kun je München goed bereiken. Er zijn diverse (grote) treinstations in het centrum. De bekendste en grootste is het Hauptbahnhof (Centraal station). Met de trein reizen kan duurder uitvallen. Wees er dus optijd bij!

In de stad
Het Openbaar vervoer in de stad zelf is uitstekend georganiseerd. Je kunt kiezen uit de metro (U-bahn), het stadspoor (S-bahn) en de Strassenbahn (de tram). Een dagkaart voor één persoon kost een kleine vijf euro terwijl een dagkaart voor 2-5 vijf personen ongeveer negen euro is. Deze dagkaarten gelden dan alleen voor het centrum (zone 1, Innenraum). Voor de buitenwijken (Aussenraum) wordt het tarief iets opgehoogd. 

Ook kan men in München goed fietsen. Er zijn fietsbaden voor ongeveer 200 kilometer die door eht centrum lopen. Fietsen wordt bij de inwoners steeds populairder. Het centrum van München is voor een groot deel autovrij wat het voor fietsers erg gemakkelijk maakt. Fietsen kunnen overal gehuurd worden tegen relatief lage bedragen.

Ook de taxi kan geregeld worden in de binnenstad. Taxitarieven zijn ook relatief goedkoop. Maar voor sight seeing liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand.