Verona

Eten en Drinken in Verona

Verona kent talloze cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken

Iedereen eet het wel eens: Spaghetti en Macaroni. Dit zijn twee typische gerechten uit de Italiaanse keuken. In Italië wordt met name de pizza en de lasagne anders bereidt dan bij ons in Nederland. Om de echte smaak te proeven moet u eens zo echt Italiaans restaurant binnen stappen. Meestal hebben Italiaanse pizzeria heel veel soorten pizza's. Niet alleen de vele gerechten van de Italianen zijn zo populair in Nederland maar ook het ijs is een recept dat Italianen maken zoals het hoort te zijn.

Als u in een ijssalon een ijsje wilt kopen raden wij u wel aan eerst naar de prijs te kijken, sommige ijssalons in het centrum van grote en toeristische steden zijn geneigd er heel veel geld voor te vragen! Meestal smaakt het ijs dan wel zoals het hoort te smaken.

Naast vele Italiaanse recepten als lasagne en pasta's hebben de Italianen ook bekende wijnstreken. In de buurt van Florence vindt u vele wijnboerderijen, de moeite waard om daar eens te stoppen en iets uit te proberen. Italiaanse wijnboeren maken hun wijn zelf. Meestal hebben ze grote velden met allemaal druivenbomen. Nadat de oogst geoogst is wordt het gegist en een paar jaar later kan de wijn verkocht worden, zowel in de winkel als op hun eigen boerderij.