Unterwelten - Berlijn

Unterwelten

Unterwelten

Praktisch

Brunnenstrasse 105, Berlijn
Openbaar vervoer

Bus: 247 N8 S1, Gesundbrunnen Bhf

Metro: U8, Gesundbrunnen Bhf

Tram: S1 S2 S25 S41 S42 S45 S46, Gesundbrunnen Bhf

Beschrijving

De Unterwelten in Berlijn staan bekend als de bunkers die in de tijd van de WO I en WO II zijn aangelegd. Het zijn bunkers waar inwoners van Berlijn zich schuil konden houden in tijden van oorlog. Een groot deel van de bunkers in Berlijn bestaan niet meer. In de Brunnenstrasse bij het Berliner Unterwelten-Museum vind je echter nog wel een overgebleven bunker.

De Unterwelten bestaan uit gangenstelsels onder de grond. De gangen verbinden diverse kamers met elkaar waar verschillende activiteiten werden uitgevoerd.

De originele bunkers geven een uitstekende indruk van hoe het leven is geweest in die tijd. De gids die mee gaat, kan je alles vertellen over wat er zich afspeelde. De prijs van de rondleidingen varieert voortdurend in verband met de grootte van de groep. Bekijk de websites voor actuele prijzen. Foto's maken is niet toegestaan.

De ingang wordt nog weleens over het hoofd gezien. Je vindt de ingang in de zuidelijke hal van metrostation Gesundsbrunnen, bij de uitgang richting Humboldthain, Brunnenstrasse.

Openingstijden

Dagelijks van 10:00-16:00

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €10,00
Volwassenen: €10,00
Senioren: €10,00

Video