Unter den Linden - Berlijn

Unter den Linden

Unter den Linden

Praktisch

Unter den Linden, Berlijn
Openbaar vervoer

Bus: 100 147 200 N2 N6 TXL, Unter den Linden/Friedrichstr.

Metro: U6, U Franzosische Str.

Tram: S1, S2, S25, Forenzentreinen

Beschrijving

De Unter den Linden is de bekendste straat van Berlijn. De twee kilometer lange straat is gelegen in het centrum van Berlijn en verbindt het Alexander Platz met de Brandenburger Tor. De brede straat is beroemd geworden om de velen prachtige gebouwen en dure winkels. Je vindt er diverse belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

De Unter den Linden dankt zijn naam aan lindenbomen die in de straat zijn aangelegd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn een aantal gebouwen verwoest geraakt. Gelukkig zijn veel van hen weer opgebouwd. Ter hoogte van de FriedrichstraBe vind je filialen van bekende automerken zoals Ferarri en Bugatti.

Bekende gebouwen aan de Unter den Linden zijn de Russische ambassade, de Alte Bibliothek, Altes Palais, Neue Wache en Hotel Adlon. Hotel Adlon is het duurste hotel van Berlijn. Veel mensen zullen het associeren met Micheal Jackson. Micheal Jackson liet zijn tweede kind in 2002 voor het eerst aan de buitenwereld zien terwijl het kind hind op de reling van de vierde verdieping.

Openingstijden

Openbaar

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €0,00
Volwassenen: €0,00
Senioren: €0,00

Bezienswaardigheden op loopafstand

Neue Wache, Gendarmenmarkt, Brandenburger Tor, Holocaust Mahnmal,

Video