Universal Studios Hollywood - Los Angeles

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood

Praktisch

North Hollywood, California 91602 United States
Openbaar vervoer

Bus: 155 Universal Studios

Beschrijving

Wat echt typisch is voor Hollywood en Los Angeles zijn de verschillende thema parken die de stad rijk is. Hollywood/Los Angeles kent twee zeer bekende en druk bezochte attractieparken waaronder Universal Studios Hollywood. Een andere Universal Studios vindt u in Orlando (Florida). Universal Studios is voor jong en oud geweldig. Het varieert van achtbanen tot spectaculaire watershows.

Universal Studios Hollywood is opgericht in 1912. Pas in 1914 kwam er een vestiging in Los Angeles, bij Hollywood. In 2008 brak een grote brand uit, hierdoor zijn een aantal decor stukken voor de opnames van King Kong verwoest.

Mocht u besluiten een dagje uit te trekken voor Universal Studios dan raden wij u aan direct met de 'Studio Tour' te starten. Hier ziet u hoe alle scènes worden opgenomen en hoe andere steden zoals New York zijn nagebouwd. Ook de zogeheten 'King Kong' attractie is hier gevestigd. Met een 3D bril op komt u live in een scène van King Kong terecht. De bewegingen voelt u echt en het lijkt net echt alsof u er midden in zit. De rit wordt vervolgens vervolgd langs andere spectaculaire decoren.

Het park kent enkele echte hoogtepunten zoals; Jurassic Park, in deze attractie zit u in een bootje samen met een aantal mensen. U komt in de wereld van de dinosaurussen, waarop de film gebaseerd is. Na een prachtige tocht komt pas echt de uitsmijter, letterlijk en figuurlijk. U wordt van een 25 meter hoge glijbaan gegooid. Na deze spectaculaire val is de rit tot zijn einde gekomen. Let op, u kan ongelooflijk nat worden bij deze attractie.

Ook de 'Mummie' attractie is een aanrader, bij deze attractie zit u in een achtbaan. Deze achtbaan raast door een donker hol waarbij u maar net niet een aantal attributen raakt. U racet langs allerlei mummies, de rit duurt niet lang maar is wel erg krachtig. Deze attractie is absoluut niet geschikt voor kleinere kinderen.

Ook bestaat er een zeer bijzondere attractie van de Simpsons, hierbij zit u in een virtuele achtbaan. Een karretje dat mee beweegt terwijl u door de wereld van de Simpsons. Erg spectaculair! Het lijkt net echt te gebeuren! De attractie, Shrek 4D lijkt hier een klein beetje op. Hierbij zit u zelf in een stoel die mee beweegt.

Voor de rest zijn er door het hele park nog een aantal geweldige shows te zien. Vooral Waterworld raden wij u aan. Een show met veel vuur en water. Ook  'Special Effects' is een erg leuke show voor zowel jong als oud.

De toegangsprijs het park is behoorlijk hoog. Mocht u twijfelen, het geld is zeker de moeite waard zeker als u alle attracties bezocht heeft. Van het geld worden de attracties onderhouden en nieuwe shows gemaakt.

Openingstijden

De openingsdagen verschillen per dag. Kijk op de website van Universal Studios voor de exacte openingstijden.

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): $69,00
Volwassenen: $69,00
Senioren: $69,00

Video