San Siro - Milaan
Milaan

San Siro

Via Piccolomini 5, 20155 Milaan (Stadions)

Een gigantisch groot stadion net iets buiten de stad Milaan. San Siro is het stadion van wereldberoemde voetbalclubs: AC Milan en Internazionale, internationale noemt het stadion echter anders namelijk Giuseppe Meazza. Het stadion heeft 85.995 zitplaatsen en is daarmee het grootste stadion van Italië. Het stadion dateert uit 1926! Maar is al diverse keren gerenoveerd waardoor er ook meerdere ringen op het stadion konden komen. De eerste wedstrijd in het stadion was een kraker van AC Milan tegen Inter in 1926, het werd 3-6 voor Internazionale. Officiel heeft het stadion een andere naam gekregen namelijk: 'Giuseppe Meazza'.

Rondleiding/wedstrijden
Als één van de topclubs niet speelt wordt het stadion toegankelijk gesteld voor toeristen of fans. U kunt het stadion bezoeken en neemt dan een kijkje in de kleedkamers van beide teams. Ook staat u bijna op het veld. Na de rondleiding is er tijd om het museum te bezoeken van beide teams en natuurlijk ook de fanshop. 

Als u een echt grote wedstrijd wilt bezoeken van AC Milaan of Internazionale dan kan dat ook. Soms verkoopt men nog de kaarten op de wedstrijddag. In dat geval moet u goed u identiteitsbewijs bij u hebben.  

Openingstijden

Onbekend

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €8,00
Volwassenen: €10,00
Senioren: €10,00

Openbaar vervoer

Metro: Metrostation Lotto (Lijn L1)

Tram: Rospigliosi Axum (Lijn 20)Video