San Marco - Venetië

San Marco

San Marco

Praktisch

Piazza di San Marco, Venetie
Openbaar vervoer

Beschrijving

De wereldstad Venetië heeft ook een prachtig wereldplein. Aan het plein vinden we onderanderen het  Dogenpaleis en de San Marco basiliek. Twee zeer bekende bezienswaardigheden van de stad. Het is ongetwijfeld het bekendste en mooiste plein van de stad. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen. Het plein is vernoemd naar de evangelist Marcus, de beschermheilige van Venetië. De campile op het plein is 98.5 meter hoog! Pas in de avond lijkt de drukte van het plein terug te keren. 

Rondom het plein is een galerij met winkels en horecagelegenheden. Op het San Marcoplein zijn diverse (dure) terrassen. Het plein stikt er van de duiven die een decor vormen voor de vele toeristen, u kunt zelfs bij een plaatselijke verkoper 'duivenvoer' kopen en alle duiven voeren (rekent u op een paar honderd).

In de herfst kan het gehele plein onder water komen te staan. Het zeeniveau stijgt dan zodanig dat het overloopt. Het water kan het plein wel voor 1.5 meter onder water zetten! Er worden dan loopplanken aangebracht zodat de bezoekers de gebouwen alsnog kunnen bereiken.

Openingstijden

openbaar

Video