San Gimignano stedentrip, stadgids met de leukste dingen in San Gimignano

San Gimignano kan voor vele mensen een plaats in west Toscane helemaal niet bekend voorkomen. Toch bezoeken een paar miljoen mensen per jaar deze toeristische trekpleister. De stad is namelijk erg bekend geworden om haar skyline. Dan vraagt u zich waarschijnlijk af 'skyline'? Voor zo’n klein dorp. Ja, inderdaad deze stad heeft een wel hele bijzondere skyline, hij bestaat hij hoge gebouwen die in de Middeleeuwen aangaven hoe rijk je was.

San Gimignano had in de Middeleeuwen 70 van zulke torens. Door slecht weer en oorlog zijn ruim het meerder deel verwijderd, er staan in San Gimignano nu precies 13 torens. De stad werd er welvarend omdat het op een gunstige pelgrims plaats, namelijk voor Rome. Toen ook in San Gimignano de pest uitbrak werden veel mensen om het leven gebracht, dit betekende een economische crisis voor San Gimignano. Pas na de II Wereldoorlog werd het stadje weer opgebouwd en dankt het zijn succes met name aan het toerisme en aan de wijnproductie.

In 1990 is het historische centrum van San Gimignano opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. De stad is klein maar biedt veel op het gebied van winkels, restaurants en kunst!