Saint Malo

Eten en Drinken in Saint Malo

Saint Malo kent talloze cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken

Bretange staat bekend om een aantal eigen specerijen. Daaronder vallen onder meer crepes, calvados, mosselen en een soort wafels. Crepes kun je door streek eten. Er zijn diverse 'crepteries' te vinden. Je kunt daar fantastische pannenkoeken eten. Vaak is het hoofdgerecht een 'harde' pannenkoek met spek en champignons. Dat kun je in principe helemaal zelf samenstellen. Het dessert bestaat eveneens uit een pannenkoek maar dan met zoetigheden zoals ijs en slagroom.

In Bretange en dus Saint Malo zul je veel 'Calvados' tegen komen. Calvados is een plaatstelijke sterke drank. In een fles zit voor 40% alcohol. De typische Calvados kun je proeven bij wijnboeren in de streek. Zij produceren deze wijn zelf.

Omdat Bretange aan de kust ligt, wordt er veel vis gevangen. Met name mosselen zijn erg populair. In kelien visserplaatjes zoals Cancale en Dinard kun je heerlijke mosselen eten. Met name in Cancale staan mosselen centraal. Er is een enorm vlakte aan oppervlakte met allemaal mosselnetten in de zee.