Sagrada Familia - Barcelona

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Praktisch

C Mallorca 401, 08013, Barcelona
Openbaar vervoer

Beschrijving

De onafgebouwde kerk van Barcelona is meteen ook de indrukwekkendste. Het meesterwerk van Antonio Gaudi begon in 1883 en is dus tot op heden nog niet af.

Deze schitterende beroemde kerk werd ontworpen door Gaudi, Gaudi maakte in heel Barcelona verschillende beroemde gebouwen waaronder Casa Mila, La Pedrera en Park Guell. Dit is waarschijnlijk zijn beroemdste bouwwerk.

Er zijn op dit moment acht pilaren af waarvan het er 16 moeten worden. Als we kijken naar hoe het eruit moet komen te zien zien we aan de vier kanten 4 pilaren en in het midden een grote koepel met een pilaar. Ondanks dat de kerk nog niet voltooid is kunt u het gebouw gewoon bezoeken en één zo'n pilaar beklimmen. Voor veel mensen die Barcelona bezoeken is dit toch echt het hoogtepunt. De kerk kan al van binnen bezocht worden. Binnenin de basiliek staan echter veel stijgers. De bouw van de kerk werd geheel gefinancierd door donaties. In 2007 lag de bouw stil in verband met een ontbrekende bouwvergunning. Vandaag de dag wordt de entreeprijs ook beschouwd als een soort donatie dus wellicht wordt er ook voor jou een plekje in de hemel vrijgemaakt.

Antonio Gaudi kreeg deze opdracht maar toen één pilaar in 1926 voltooid overleed hij, hij kwam onder een tram terecht. Omdat vele documenten door een brand vernietigd zijn waarop de bouwtekening te zien was, wordt de bouw gesimuleerd door computers. Het is nog voor vele een raadsel wanneer de bouw eindelijk klaar is, men schat het op 2022 maar ook op 2026. Het zal nog even duren dus. 2026 zou mooi zijn, het is dan honderd jaar na de dood van Gaudi.

Openingstijden

Okt tot Maa ma/zo 09:00/18:00 Apr tot Okt ma/zo 09:00/20:00

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €10,00
Volwassenen: €9,00
Senioren: €9,00

Video