Rijksmuseum - Amsterdam

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Praktisch

Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam
Openbaar vervoer

Bus: 26, 65, 66 of 170 (Museumplein)

Metro: 7 of 10 (Spiegelgracht)

Tram: 2 en 5 (Hobbemastraat), 12 (Concertgebouw)

Beschrijving

Het Rijksmuseum is het grootste en bekendste museum van Nederland. Er hangen zeer beroemde schilderijen van onder andere Rembrandt van Rijn en Frans Hals. Nederlands meest beroemdste schilderij hangt ook in het Rijksmuseum, de Nachtwacht, geschilderd door Rembrandt van Rijn.

In het Rijksmuseum vind je een enorme collectie aan schilderijen en voorwerpen. In ruim 200 zalen kom je alles te weten over de geschiedenis van Nederland. Na de heropening van het museum in April 2013, is het dringen geblazen. Velen honderden mensen bezoeken het museum dagelijks. De renovatie heeft een hoop nieuwe zalen opgeleverd. De 'Gallery of Honour', de eregalerij, is indrukwekkend. De belangrijkste schilderijen zijn hier te vinden.

Het Rijksmuseum is gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein. Het museum heeft een prachtig gebouw en is van grote afstand te zien. Omdat het museum eigendom is van de Nederlandse Staat (Rijksgebouwendienst) en tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten behoort, mag het gebouw niet gesloopt worden.

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 9.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): €0,00
Volwassenen: €12,50
Senioren: €12,50

Bezienswaardigheden op loopafstand

Waterfietsen, P.C. Hooftstraat, Van Gogh museum, Museumplein,

Video