Regent Street - Londen

Regent Street

Regent Street

Praktisch

Regent Street, Londen
Openbaar vervoer

Metro: Oxford Circus

Beschrijving

Net als de Oxford Street is de Regent Street een échte Londense winkelstraat. Je vindt er de duurste winkels van Londen, gezellige botiekjes een overheerlijke restaurants. Kortom een straat die niet mag worden overgeslagen tijdens uw stedentrip naar Londen.

De straat is volgebouwd met Georgiaanse gebouwen. John Nash liet deze bouwen. In de twinitigste heeft de Londense gemeente de gebouwen opnieuw gerestaureerd. Na de restauratie is men begonnen met het inbouwen van winkels. Door deze verandering heeft de straat veel bezoekers getrokken.

In de straat zijn onder andere de volgende Britse winkels te vinden, French Connection, Next, Laura Asheley, Clarks en Jaeger. Naast de Britse winkels zijn er ook veel internationale winkels te vinden zoals, Hugo Boss, Zara, Adolfo Dominguez en Benetton. 

Een ander type winkel is de Hamley’s. Het is de speelgoedwinkel voor kinderen. De zeven verdiepingen zorgen voor een assortiment van ruim 40.000 speelgoedartikelen! Voor ouders heeft men ook een oplossing gevonden, er is namelijk een café in gevestigd.

De Regent Street kruist de Oxford Street.

Openingstijden

Openbaar

Toegangsprijs

Kinderen (0-11): $0,00
Volwassenen: $0,00
Senioren: $0,00

Bezienswaardigheden op loopafstand

Oxfordstreet, British museum, National Gallery, Greenpark,

Video